ІДЕНТИФІКАЦІЯ КАПІТАЛЬНИХ ІНВЕСТИЦІЙ ЯК ОБ’ЄКТА ОРГАНІЗАЦІЇ ОБЛІКУ

Ключові слова: капітальні інвестиції, організація обліку, капіталовкладення, інвестиції, необоротні активи

Анотація

У статті розглядається проблема стратегічного розвитку підприємств в контексті їхньої здатності інвестувати в різноманітні сфери, такі як матеріально-технічна база, засоби виробництва, технологічні рішення та комунікаційні технології. Зазначено, що капітальні інвестиції грають ключову роль у розвитку підприємств, а їх структура визначається видами економічної діяльності.

Підтверджено необхідність детального планування, оцінки ризиків та вивчення питань обліку і контролю капітальних інвестицій для ефективного управління розвитком підприємств.

Висвітлено актуальні наукові дискусії щодо визначення сутності капітальних інвестицій, систематизовано їх класифікацію для потреб організації бухгалтерського обліку. Уточнено підхід до визначення незавершених капітальних інвестицій в обліку. Проаналізовано підходи до класифікації капітальних інвестицій які вказують на важливість розуміння завершеності інвестицій за результативною ознакою. Доведено необхідність врахування ризиків на етапі підготовчої роботи перед прийняттям рішення щодо капітального інвестування.

Біографії авторів

Зеленко С. В. , Луцький національний технічний університет
Зеленко О. М., Луцький національний технічний університет
Опубліковано
2024-01-08