ЗНАЧЕННЯ ІННОВАЦІЙ В РОЗВИТКУ ГОТЕЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА РЕГІОНІВ УКРАЇНИ

  • Матвійчук Л.Ю. Луцький національний технічний університет
Ключові слова: інновації, готельне господарство, стратегічне управління, екологічні готелі, сталий розвиток

Анотація

У статті проведено аналіз стану та перспектив розвитку готельного господарства регіонів України в сучасних умовах. Визначено основні фактори впливу на впровадження інновацій в готельне господарство. Доведено, що впровадження сучасних трендів гостинності суттєво підвищує ефективність роботи готелів, рівень комфорту та задоволеність гостей. Систематизовано основні проблеми впровадження інновацій в готельне господарство регіонів України, зокрема що виникли через військову агресію росії.

До основних типів інновацій готельного господарства віднесено: технологічні, екологічні, управлінські, маркетингові інновації, а також інновації у сфері гостинності, безпека та гігієна. Перспективним напрямом впровадження інновацій в розвитку готельного господарства регіонів України визначено екологічні готелі, які роблять акцент на сталий розвиток, використання енергоефективних технологій, управління відходами та інші екологічні ініціативи. Доведено доцільність розвитку глемпінгу, як екологічної форми туризму, який базується на ландшафті та природному середовищі.

Біографія автора

Матвійчук Л.Ю., Луцький національний технічний університет

д.е.н., професор

https://orcid.org/ 0000-0003-1694-6178

kalishl.y@gmail.com

 

 

Опубліковано
2024-01-14