ТЕХНОЛОГІЯ УПРАВЛІННЯ КОНФЛІКТАМИ

Ключові слова: конфлікт; організаційний клімат; конфліктменеджмент; організаційний конфлікт; управління персоналом організації; кадрова політика; комунікації; конфліктологічна компетентність

Анотація

У процесі системних трансформацій в організації зберігається високий рівень конфліктогенності. Управлінські зміни, що призводять до зміни ідеологій, стандартів провокують збільшення соціальних конфліктів, насамперед – у сфері трудових та організаційних відносин.

Важливим  завданням організації є виявлення та регулювання конфліктів, що впливають на її діяльність. Особливе значення має розробка технологій управління конфліктною взаємодією як невід'ємної складової культури організації.

У статті авторами аналізуються місце та роль запобігання організаційним конфліктам в системі управління організацією. Сформульовані основні напрями аналізу конфліктної ситуації. Визначено основні функції в управлінні конфліктами. Сформовано  технологію управління організаційними конфліктами та стресами в організації. Обговорюються питання формування комплексної системи профілактики професійного стресу працівників за умов модернізації підприємства.

Біографія автора

Хілуха О.А., Луцький національний технічний університет

к.е.н., доцент

https://orcid.org/0000-0002-1228-7171

oksaanka@ukr.net

 

 

Опубліковано
2024-01-14